onsdag den 15. december 2010

Tirsdag - Konfekt

Så blev der lige lavet lidt konfekt i køkkenet igår ;)




Produktionen af marcipankonfekt.


Allerførst ruller man marcipan ud (brug flormelis på kagerulle og bord for at marcipanen ikke klistrer fast), og stikker dem ud med hjerteforme. Når det er gjort, kommer man en lille smule pistaciecreme på halvdelen af hjerterne (altså sådan at halvdelen af hjerterne har pistaciecreme på, den anden halvdel har ikke). Pistaciecreme kan købes i de fleste supermarkeder i sådan nogle poser hvor man bare skal klippe et lille hul i et af hjørnene, og vupti, - så har man en smart sprøjtepose!


Cirka sådan en mængde pistaciecreme skal der på.


Når der er kommet pistaciecreme på halvdelen af hjerterne, tager du de hjerter hvor der ingen pistaciecreme er på, og ligger dem ovenpå pistaciecremeshjerterne.


Så skal hjerterne ned i chokolade, der er smeltet i et vandbad.


Så finder du noget krymmel/kagepynt du kan komme ovenpå marcipanhjerterne.



Så er det bare at putte pynten på hjerterne, og lade chokoladen størkne. Opbevares i køleskab.


Cornflakestoppe blev der også lavet. Det er meget enkelt. Du køber nogle små bitte forme (sådan nogle man bruger til muffins, bare meget mindre), og så blander du cornflakes med smeltet chokolade. Derefter fordeler du chokolade/cornflakes blanding op i formene. Opbevares også i køleskab.

Hvis der er noget af denne lille "guide" du ikke forstår, så er du velkommen til at skrive en kommentar eller en mail :)

2 kommentarer:

mia sagde ...

gud hvor er det fint, det ser helt prof ud! men det smager meget bedre når det er home made! godt klaret ;)

Julie sagde ...

Marcipanhjerterne ser lidt mere prof ud nu, når de er blevet fjernet fra bagepapiret der er ret klattet til med chokolade, haha ;)

Begge ting ser ret flot ud når det er lavet, og så er det bare rigtig nemt!:)